Doorgaan naar hoofdcontent

Whales!

Y'all good?

Prima geslapen de eerste nacht in de RV. 't Was redelijk fris toch wel, maar met een dekentje extra een kniesoor die daar op let..
Vanochtend al vroeg wakker, we komen nog niet in het juiste ritme, en dus ook al vroeg langs de Walmart in Marina om nog wat keuken toebehoren aan te schaffen. Hebben ook nog gekeken naar Ipad 2 en de new Ipad waarvan de prijsverschillen met NL toch behoorlijk zijn, echter ze waren er niet op voorraad (beter voor de portemonnaie ook..). Daarna op pad naar Monterey en ingescheept op de "Princess Monterey" voor onze whale watch. Het weer was goed, na de ochtendmist klaarde het op, maar op zee kwam de mist wel af en toe weer terug en de zee was ook behoorlijk "choppy" zoals ze dat hier zeggen. Bij het uitvaren zien we ontelbare sealions.

Sealions op Fisherman's Wharf Monterey

Eenmaal op zee in de Baai van Monterey hebben we ook al snel onze eerste walvis gespot, een Humpback Whale oftewel een bultrug in goed nederlands. Indrukwekkend om te zien, het dier bleef soms lang onder water en kwam dan ineens weer boven. De zee was echter zo ruw dat normaal foto's maken niet aan de orde was. Op aangeven van andere boten werd koers gezet naar een duo walvissen, maar voordat we daar waren spotten we er op een andere plek drie tegelijk en even later kwam ook een vierde erbij. Deze waren groter dan de eerste die we zagen, ongelofelijk wat een beesten. Indrukwekkend was een sprong van het hele gevaarte boven water, je bent alleen altijd te laat om foto's te schieten. Na verloop van tijd waren we er heel dichtbij, en zijn er eindelijk wat plaatjes van walvissen-staarten gelukt, super! Mooi om te zien hoe deze kolossen samen opvaren en wat voor geluiden ze ook nog produceren..

Humpback Whale

De tijd vloog om en na een goeie twee uur op zee werd weer koers gezet naar Monterey. Bij het binnenlopen zagen we nog een zee-otter, op z'n gemakkie drijvend op z'n rug.

Na een boterhammetje in de RV hebben we koers gezet richting Big Sur via de beroemde highway 1, de kustweg tussen San Francisco en Los Angeles. Naar verluidt de mooiste kustweg ter wereld, en alhoewel we niet alle kustwegen van de wereld kennen, kunnen we ons daar wel bij aansluiten. Schitterende uitzichten werden ons getrakteerd.

Bixby Bridge on Highway One, Big Sur

Jammer was wel dat er regelmatig mist kwam opzetten en dat we dus ook veel moois gemist hebben. Al met al hebben we over deze ongeveer 150 km kustweg zo'n 4 uur gereden.
Veel stops gemaakt onderweg voor foto's en om even de benen te strekken. Net voor San Simeon passeer je een aantal stranden met zee-olifanten in enorme aantallen. Daar hebben we wat langer gepauzeerd en hebben een wandeling langs deze indrukwekkende beesten gemaakt. Ze ruiken behoorlijk, en maken enorme herrie met elkaar!


Kudde zee-olifanten bij San Simeon

Uiteindelijk zijn we vandaag in Pismo Beach beland, en dat was min of meer de planning. We vinden een plekje met full hook-up op camping Pismo Coast Village. Morgen rijden we naar Malibu, is de bedoeling.

tot dan, grtz
Eline & Wim

Reacties

  1. Hoi Wim en Eline.

    Het is een mooie reis die jullie maken. Te gek. Iedere morgen ( al 2)
    kijk ik even of er al wat geschreven is en ja hoor. Het is leuk om alles te lezen en te zien over jullie reis.

    Groetjes, ook van de heren, Lia

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Thanks! Leuk om iets terug te lezen! Zijn nog aan het nadenken over de prijsvraag..

      Verwijderen
  2. Hallo Wim en Eline,

    Via het Alles Amerika forum op jullie blog gekomen. Leuk om mee te mogen lezen. Klinkt nu al geweldig allemaal. Veel plezier nog.

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Wow, eindelijk de walvissen gezien!! Wat gaaf zeg! :D En die zee-olifanten, dat zijn er ook megaveel! Wat zien het er weer allemaal supergaaf uit! We zijn hier wel een beetje jaloers haha ;) Hier gaat verder ook alles prima, gisteren toch nog even de stad in geweest om koninginnedag te vieren. Was echt heerlijk weer en best gezellig in de stad! Ondertussen hangt er al 1 tv kastje van de 6, daar gaan we straks of anders morgen weer mee verder. We bellen nog wel! Groetjes!!

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Ja kwa natuurschoon komen we weer niks te kort. Als de kast helemaal hangt kun je een foto overschieten via email? Xx uit pismo beach (wat een naam) - we're gooood!

      Verwijderen
  4. Wat gaaf die walvissen!! Mag ook wel na al 2 keer niks gezien te hebben in portugal en nieuw zeeland toch? Ziet er geweldig uit daar! Hier gaat alles prima, vandaag weer eerst dagje stage, maar ik wilde toch even stiekem op de blog kijken of er al iets op stond!:P
    Enuhhh een ipad 2?:P voor wie dan haha.. we hebben toch een ipad?:P Of vind je je ipod touch te klein worden?:P Misschien vanavond nog facetimen, of gaat dat niet lukken?:P Ik ben telkens de draad kwijt met hoe laat het nou bij jullie is haha:P xxx

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. hoi Pat! dat facetimen is inderdaad een probleem kwa tijd, want het is hier 9 uur vroeger dan bij jou. op koninginnedag ging dat wel want toen was je vrij, maar doordeweeks ben je om 6 of 7 uur thuis en dan is het hier 9 of 10 uur en dan zijn we meestal al onderweg ergens heen. en 's avonds hier zou kunnen maar dan moeten we facetimen voordat je naar je werk gaat 's ochtends vroeg... en anders zien we het weekend wel weer, als we verbinding hebben. Af en toe een berichtje hier of een sms is ook leuk! xx pap

      Verwijderen
  5. Zoooo wat hebben jullie al veel gedaan in korte tijd. Nog geen last van jetlagverschijnselen? Wat gaaf zeg, die walvissen, lijkt me heel indrukwekkend!
    Jammer van de mist, maar gelukkig toch nog kunnen genieten van mooie uitzichten. Enjoy!

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. jetlagverschijnselen alleen in de zin van ontzettend vroeg wakker 's ochtends maar dat heeft ook een voordeel want dan duurt de dag lekker lang!

      Verwijderen
  6. Hey dame en heer, Leuk om die verhalen te lezen. Kan niet wachten op de foto's van de Grand Canyon. Daar gaan jullie ook naar toe volgens Eline, maar ja Assen ligt ook vlakbij........... :-)

    Geniet ervan!

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. hola Conny, jammer die opmerking zegt Eline... maar idd de grand canyon komen we nog later dus stay tuned. ennuh assen is idd dichtbij als je het met de afstanden hier vergelijkt..

      Verwijderen

Een reactie posten

Populaire posts van deze blog

Dag 3 / South Dakota

Allebei een prima nacht geslapen. De vermoeidheid won het deze keer van de biologische klok... heerlijk geslapen tot een uur of 6 in de ochtend, dus al 1 uur in de middag in NL. Ontbijten in de lodge kon vanaf 7 uur en was goed verzorgd. We maken kennis met andere Apollo/Star RV huurders, die ook vandaag hun camper ophalen. Twee jonge stellen, allebei straks op weg naar Los Angeles. Rond 8 uur gaan we eens kijken op het naastgelegen terrein van Winnebago. Er is een tijdelijk kantoortje ingericht en we worden ontvangen met koffie en koeken. De andere stellen uit het hotel zitten er ook al. Bijna meteen worden we geholpen met het inchecken en de papierwinkel en na een half uur zijn we op weg naar ons mobiele home voor de komende weken. Het is dit keer de kleinste camper geworden, een 22ft. Maar... voor onze begrippen is het nog een aardig apparaat. bij Winnebago in Forest Ciy, water tanken Ze heet Minnie Winnie, en omdat het dit keer een "kleintje" is, dopen we haar Ieni

Door Navajo Country

We hadden eerst nog het vage idee om de zonsopkomst in de canyon mee te maken echter de vermoeidheid won vannacht. Wel weer vroeg wakker, maar het was al licht... en koud! Voor het eerst doen we de kachel even aan in de camper om op temperatuur te komen. Na het ontbijt ruimen we op, en doen de routine voor vertrek waarbij hier eigenlijk alleen de slide-out wordt ingeschoven. We rijden richting de oost-uitgang van het Park en daarbij rijd je langs de rim met diverse stop- en uitzichtpunten. Ook bezoeken we een museum en ruine van een oude indianen nederzetting en maken de laatste stop in he Park bij Desert View, waar (voor de toeristen) ooit een uitzichttoren is neergezet. Aan de binnenkant is deze beschilderd door indianen, maar het blijft een beetje nep.. De uitzichten blijven magnifiek, bij elke stop weer een andere invalshoek, soms andere kleuren en vormen, het verveelt nooit.. Desert View, Grand Canyon Uiteindelijk rijden we het park uit en kom je meteen in Navajo land

Dinsdag 26 / Woensdag 27 april / dag 24 & 25 - going home

Na een uitgebreid ontbijt in het Hilton LAX hebben we de huurauto ingeleverd en zijn we met de shuttle bus afgezet op het vliegveld. Helaas hadden we al melding van KLM dat de vlucht vertraagd was van 13.45 tot 15.00 uur dus tijd genoeg. Maar met wat inkopen en een Starbucks bezoek ging de tijd redelijk vlot. Uiteindelijk om 15.45 vertrokken. Het blijft een lange zit - na 10 uur en 20 minuten geland op Schiphol waar we werden verwelkomd door onze dochters en a.s. schoonzoon Elco. Net na de middag waren we thuis, eerst maar eens een lekker bakkie koffie en herenigd met de poezen en daarna snel onze hond Abby opgehaald, ook een mooie hereniging! Wel even wennen aan de hollandse weersomstandigheden, zo koud hebben we het daar zelfs 's nachts niet gehad... Kunnen terugkijken op een prachtige vierde Amerika reis, een die zeker voor herhaling vatbaar is! We hebben de nodige mijlen weggedraaid maar het was een mooie ervaring in onze "bus". Heel erg mooi natuurschoon gezien en e